פרויקטים ופעילויות בביה"ס

פרויקטים ופעילויות לימודיות וחברתיות:

תעשידע– מיועד לתלמידי כיתות י'. התלמידים מקבלים מטעם איגוד המוסכים הכשרה לעולם העבודה. בהכשרה זו הם לומדים אנגלית טכנית, למידת תוכנות מחשב מגוונות. הלמידה גם כוללת סיורים במוסכים שונים על-מנת שתהיה להם הכרות עם " השטח", היישום של החומר הלימודי והעצמת החוויה הלימודית והמעשית.

של"ח מיועד לכיתות ט' ,י', י"א. פעילות לימודית וחינוכית בביה"ס בתחומי ידיעת הארץ והזיקה אליה תוך שילוב של פעילויות חוץ- כיתתיות מגוונות, המפגישות את התלמיד עם הסביבה כמו- כן לימודי של"ח מגבירים את הזיקה לאהבת הארץ הטבע והנוף, מורשת האדם והחברה.

כללי משחק מיועד לכיתות י"ב. במסגרת "כללי המשחק" מטעם עמותת "שיעור אחר", התלמידים לומדים את מקצוע האזרחות במפגשים המועברים ע"י עורכי דין. במפגשים אלו התלמידים לומדים על פסקי דין חשובים שגרמו לשינויים בהתנהלותם של האזרחים בארץ ובעולם. למידה זו מעניקה משמעות נוספת לחומר הלימודי, חוויית למידה שונה וחשיפה למקרים ולדוגמאות שהתרחשו בשנים האחרונות בישראל ובעולם. עורכי הדין מעניקים לתלמידים ידע נוסף, מעמיק וחווייתי. בסיום הפרויקט התלמידים מקיימים משפט מבויים בבית משפט המחוזי מול שופט.

תקשורת חזותית מיועדת לתלמידי כיתות ט'. התלמידים לומדים בשיתוף סטודנטים להוראה מ " סמינר הקיבוצים" מטעם עמותת "שיעור אחר". בלימודים אלו התלמידים מתנסים בסוגים שונים של אומנות, אומנות רחוב, מחאות ע"י כרזות, גרפיטי ועוד. התלמידים נחשפים לתחומי ידע חדשים באומנות המגוונת תוך התנסויות ויצירה, דבר המעניק חוויה נוספת.

עיצוב גרפי מיועד לכיתה י'. במקצוע זה התלמידים לומדים ומכירים את תוכנת הפוטו שופ. הלמידה היא פרטנית עם סטודנטים שנה ב' מ " סמינר הקיבוצים". התלמידים נחשפים בלמידה זו לפונקציות השונות של התוכנה ומיישמים את הלמידה בעבודות השונות שהם נדרשים להכין. בסיום הקורס יוצגו תוצרי התלמידים בתערוכה.

עמותת "XLN בבית הספר ניתן חדר לעמותה שבה מתנהלות פעילויות של הדרכה ולמידה בהפעלת מדפסות תלת ממד. התלמידים בבית הספר נחשפים ללמידה של שימוש במדפסות.

"שבוע ישראלי" תוכנית פעילות מטעם עיריית תל אביב: התלמידים השתתפו במגוון פעילויות וסדנאות העוסקות בדמוקרטיה, סובלנות וקבלת האחר, תרבות הדיון, שיח דמוקרטי אזרחי, סולם ערכים, דמוקרטיה בישראל, סרטונים, טריוויה וחידונים על הכנסת, הממשלה, זכויות אזרח ודמוקרטיה. פעילות מעניינת וחווייתית זו יוצרת עניין רב, שיתוף פעולה מצד התלמידים, הקשבה ולמידה.

בטיחות בדרכים- בפעילות זו הועברו סדנאות שונות וחווייתיות העוסקות בנהיגה זהירה ובטוחה, הסכנות השונות בנהיגה תחת השפעת אלכוהול וסמים, סימולציה בנהיגה, סיפורי חיים של נפגעי תאונות דרכים והשיקום שהם צריכים לעבור, צפייה בהצגה על מקרה של פגיעה בילדה.

סדנאות ופעילויות אלו תורמות ללמידה נוספת ומשמעותית אצל התלמידים, להקשבה ולשיתוף פעולה.

NFTE- ניפטי- קבוצת יזמות- מיועד לתלמידי כיתות י'. התלמידים משתתפים בפרויקט עולמי בשיתוף :" גוינט ישראל". התלמידים לומדים ומתרגלים יזמות עסקית. המפגשים הם מפגשים שבועיים ובנוסף, למידה ועשייה של התלמידים בבית. התלמידים מקבלים כלים מהעולם העסקי. התלמידים נחשפים לנושאים תיאורטיים ולכלים פרקטיים, המאפשרים להם להתנסות בפיתוח תכנית עסקית ממשית תוך התמודדויות עם חוויות יומיומיות האופייניות לעסק. פעילויות אלו יוצרות חשיבה יצירתית, ניתוח הזדמנות ופיתוח רעיונות.

הכנה לצה"ל- מיועד לתלמידי כיתות י"א. במסגרת ההכנה לצה"ל, התלמידים מקבלים הרצאות שונות, מעניינות וחווייתיות בנושא צה"ל, שיעורי הכנה לקראת צו ראשון- הכרת הצבא והמערכת הצבאית, צפיות וחששות מהשירות הצבאי, פרידה מהאזרחות, קבלת החלטות ועוד.  בנוסף, " צו אוחד"- התלמידים מגיעים יחד עם צוות ביה"ס לצו הראשון והשתתפות בגדנ"ע. ההכנה לצה"ל לכיתות י"ב כוללת- הכנה למנילה ושלבי הגיוס.

קבוצת הנהגה בכיתה ט' במסגרת שיעורי חברה, ישנה הכנה של התלמידים לקבוצת הנהגה. מיועד לכיתות י'. התלמידים נפגשים עם מדריך הנוער העובד פעם בשבוע בתום יום הלימודים. בקבוצת ההנהגה מתכננים פעילויות שונות לטובת כלל תלמידי ביה"ס: הפעילויות כוללות הפסקות פעילות, הכנת טקסים, הכנת והעברת מסיבות: חנוכה, יום המשפחה ופורים. בנוסף, התלמידים יוצאים ליום עיון של 8 שעות עם הנוער העובד.

משלחת לפולין מיועד לכיתות י"א ו- י"ב. לקראת יציאת המשלחת לפולין, ישנה הכנה למסע ויציאה לסמינר להכנה בגבעת אולגה.

פעילות מניעת סמים ואלכוהול- מיועדת לכיתות ט'+ כיתות י' "איכפת".

קבוצת קט רגל– מיועדת לכיתות י'+ י"א. נבחרת הקט רגל נפגשת לאימונים שבועיים, מתחרות מול קבוצות מבתי ספר אחרים. בנוסף, ברשת עמל מתקיים טורניר כדורגל של כל בתי הספר של הרשת.

"כנפיים של קרמבו"- צרכים מיוחדים. מיועד לכיתות ט'+ כיתות י'. בפעילות זו מתקיימים שיעורי חברה עם חשיפה לאירועים מיוחדים. בנוסף, התלמידים משתתפים בהרצאה של אדם עם צרכים מיוחדים.

מעורבות חברתית– מיועדת לכיתות י'- י"ב. ( ע"פ דרישות משרד החינוך ) התלמידים משתתפים בפעילויות שונות וחווייתיות הן קבוצתיות ופרטניות. בביה"ס ומחוצה לו.

בית חולים איכליוב – שכבה י' יצאה לבית חולים איכילוב לחלוקת ברכות וספוגניות לכבוד חג החנוכה.

הכנת פינת צמחים בביה"ס לטו בשבט– התלמידים יעברו סדנא של מיחזור חומרים ולאחר- מכן ישתלו שתילים. בהמשך תוקם קבוצה שתהיה אחראית על טיפוח וטיפול בשתילים.

אימוץ בית אבות בתל אביב –התלמידים ארגנו עבור הדיירים בחנוכה מסיבה עם תוכנית אומנותית: משחקים, סופגניות וברכות. בהמשך מתוכנן עבור הדיירים מסיבה ביום המשפחה.

בית חולים וולפסון – שכבה י"ב יצאה לבית חולים וולפסון במחלקת ילדים, התלמידים שיחקו עם הילדים המאושפזים,

פעילות לאחר יום לימודים – התלמידים מתנסים אחר הצהרים ב: עמותת "קרמבו", צופי ים, מתנסים במנ"ש, גני ילדים ועוד.

הקמת חדר פנאי- בשיתוף פעולה של הנוער העובד, מתוכנן לשפץ חדר לטובת התלמידים ולרווחתם. התלמידים יסייעו באיסוף של בקבוקים וקבלת כסף עבור מחזורם לטובת קניית חומרים לשיפוץ חדר הפנאי.