אודות בית הספר

מתעניינים בבית הספר? רוצים להכיר את הצוות? כאן תוכלו למצוא את כל המידע אודותינו.
במידה ויש עוד שאלות אתם תמיד מוזמנים ליצור איתנו קשר: 03-5627231

תיכון עמל מקס פיין תל אביב הוא תיכון ארבע שנתי מכיתה ט' ועד יב' הממוקם בצמוד למגדלי עזריאלי ומתחם שרונה.

המיקום בצמוד לתחנת רכבת השלום, מאפשר גישה מהירה ונוחה לבית הספר מכל יישובי האזור.

בבית הספר מסלול למידה ייחודי בשלוש מגמות חדשניות שונות- תחבורה מתקדמת, עיצוב אופנה ותקשוב

המאפשר להנות מהשגת תעודת בגרות מלאה לצד קבלת תעודה טכנולוגית.

תלמידי בית הספר המסיימים יב', זכאים להמשיך במסלול ישיר ללימודי מכללה יג' יד'- המתקיים אצלנו, בבית הספר, ובאפשרותם לקבל תעודת הנדסאי טכנאי בשילוב עם מסלול צבאי ועם יחדת טנ"א.

לצד תכנית הלמידה, בית הספר מקדם יצירת חליפה אישית לכל תלמיד ותלמידה במטרה לייצר חוויות הצלחה,

למצוא את תחומי העניין ולהביא למיצוי הפוטנציאל האישי.

בבית הספר מתקיימת פעילות חברתית ענפה הכוללת טיולים, התנדבויות, הפסקות פעילות, ימי שיא וסיורים ברחבי הארץ.

זאת מתוך אמונה כי לתלמידנו מקום משמעותי בחברה וכי ביכולתם לתרום ולהיתרם ממנה באופן משמעותי.

תפקידינו כאנשי חינוך בבית הספר, לקדם את פיתוחם האישי של כל תלמיד ותלמידה,

לשם כך ליצור סביבה מצמיחה ומגדלת הן לתלמידנו והן לצוות החינוכי שנמצא בלמידה והתפתחות מתמדת.

בית ספרנו הוקם בשנת 1928, וקיבל את השם לזכרו של מקס פיין, שעודד רכישת השכלה מקצועית.

מקס פיין

נולד בשנת 1868 בעיר לובביץ' שברוסיה הצארית, נתייתם בגיל צעיר.

בשנת 1890 היגר לארצות הברית, שם עבד בתחילה כמוביל פחם ולאחר מכן היסב את מקצועו לחייט. בתקופה זו חלה במקצוע החייטות "אבטלה סמויה", ופיין מצא לעצמו זמן לחשוב על תנאי העבודה של החייטים ותוך זמן קצר נהיה למנהיג אהוד באיגוד החייטים.

ב-1897 החל לעבוד במערכת העיתון היידי פארווערטס, וב-1901 נכנס לעסקי הדפוס. במקביל החל לארגן פגישות פועלים שבהן הוחלט להקים את המפלגה הסוציאליסטית בעיר ניו יורק והיה המועמד הראשון של המפלגה למועצת העיר. ב-1906 נטש את עסקיו לטובת משרת מזכיר בחברה העברית המאוחדת. התפטר ממשרה זו בסיום שביתת האופים וחזר לעסקי הדפוס יחד עם בנו, ובמקביל עודד פעילות התאגדותית ומעמדית במגזרים השונים. במהרה הפך למנהיג תנועת העבודה היהודית בארצות הברית. פיין נפטר בשנת 1928.

בית_הספר_המקצועי_מקס_פיי

תיכון ומכללה " עמל מקס פיין"

אנו רואים בתלמיד את מרכז הפעילות החינוכית של בית הספר, וחותרים ליצירת אקלים חברתי ולימודי, תומך ומעודד.

אנו מאמינים שדמות חינוכית מיטיבה צריכה להיות מעורבת בחיי התלמיד, להיות קשובה לצרכיו, לתמוך בו ולסייע לו.

אנו מאמינים שע"י הובלת התלמיד ללמידה אקטיבית , חידוש האמונה בעצמו בלמידה ובמורה, ייווצר מרחב לשיח משותף מקדם ומעצים.

ערכי היסוד-

חמשת הערכים הבאים הם היסוד בקשר בין בית הספר לתלמידים

• בטחון
  • כבוד
  • אמון
  • שיתוף פעולה
  • ערבות הדדית – אזרחות טובה
תלמידים מחזיקים חפצים

הדרך לבגרות,

רשת עמל מובילה במח"טים פרויקט של קבוצת מצוינות.

המטרה – לאתר קבוצת תלמידים בעלי מוטיבציה להגיע לבגרות מלאה.

יצירת קבוצת מצוינות בכל שכבה ובניית תכנית  תלת שנתית.

הליווי מתבטא בהיבטים שונים, במשך שלוש שנים:

1. אבחון ועזרה במרכז למידה.
  2. טיפול בחרדת בחינות.
  3. שיחות עם היועצים.
  4. פעילויות העשרה, לגיבוש והקניית כלים לחיים.
ext-you-are-awesome-with-stamps

במרכז למידה, למידה פרטנית- בית הספר דוגל בפיתוח דרכי עבודה שמעודדות את החיבור האופטימלי בין התלמידים למורים ע"י תוכניות אישיות והתאמות לתלמיד.

המפתח טמון ביכולתם של המורים להכיר את נקודות החוזק ונקודות החולשה של כל תלמיד ולבחור את שיטת ההוראה המתאימה שתקדם אותם בלימודיהם.

מרכז הלימדה מסייע לתלמידים מתקשים בדרכים הבאות:

• איתור תלמידים הזקוקים ללמידה מותאמת ופרטנית.
  • הלמידה במרכז נעשית באופן פרטני או בקבוצות קטנות, זאת על מנת לספק לתלמידים המתקשים צורת למידה שתתאים לצרכיהם ותסייע להם לחוות חוויית הצלחה, תקדם אותם בלימודים וכך גם תסייע להם לגשת למבחני הבגרות.
  • בצוות מרכז הלמידה מורות להוראה מתקנת, מורות חיילות, בנות שירות לאומי ומתנדבים.
  • צוות המרכז נעזר בהנחיה של אחראית מרכז הלמידה על מנת להתאים לכל תלמיד את תכנית הלימוד שתסייע לו להצליח בלימודים.

מרכז למידה

מבנה ארגוני

הנהלה

• אופיר לוי

מנהל תיכון ומכללה
  • מירי זכריה

סגנית מנהלת - מחנכת, רכזת פדגוגית ומערכת.
  • רווית מלכה

יועצת שכבתית